Tel. +31 (0) 33 760 0270

Over verhuizen naar Ierland


Gekenmerkt door het groene bergachtige landschap en middeleeuwse steden is Ierland een populaire bestemming voor veel mensen. Schmidt Global is graag uw partner indien u verhuist dit prachtige land. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van verhuizen, zijn wij in staat uw goederen zo eenvoudig, snel en veilig mogelijk naar Ierland te transporteren.

Werken en Wonen in Ierland

Ierland is gelegen op een eiland samen met Noord-Ierland. Het land ligt ten westen van het Verenigd Konikrijk. Ierland is onderdeel van de EU. Burgers uit andere EU-landen hebben daardoor geen visum nodig om te wonen of werken in Ierland.

Veel grote bedrijven zoals Google, LinkedIn, Microsoft en Dell hebben een vestiging in Ierland. Het is voor deze multinationals gunstig zich hier te vestigen vanwege de flexibele belastingregels. Deze werkgevers zorgen er ook voor dat er steeds meer expats in de hoofdstad Dublin komen wonen.

Het levensonderhoud in Ierland is relatief duur. De kosten in Dublin liggen hoger in vergelijking met andere steden. Een huis kopen in Ierland is behoorlijk complex. Het is aan te raden om hier een expert voor in te schakelen. Een woning huren is hierdoor aantrekkelijker. Het is in Ierland gebruikelijk dat appartementen gemeubileerd verhuurd worden.

Duur van de verhuizing


De transittijd van deze verhuizingen en transporten bedraagt ongeveer 2 tot 4 dagen afhankelijk van de wensen van de klant. Meestal laden we de verhuizing in de ene week in en leveren in de week erop weer af op de plaats van bestemming.

Verplichte documenten


Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u gaat verhuizen naar Ierland. Zo zijn verdovende middelen, explosieven, vuurwapens zijn ten strengste verboden om mee te verhuizen. Ook mag u geen vleesproducten en levende planten meenemen.

Bij een verhuizing naar Ierland zijn er een aantal documenten die verplicht zijn, waaronder:

  • Kopie van paspoort
  • Paklijst
  • Overgang van ingezetenschap 1 (TEM 1) - PPS-declaratiedocument
  • Express release/luchtvrachtbrief (AWB)
  • Bewijsstukken van verblijf in het buitenland gedurende ten minste 12 maanden
  • Twee originele kopieën van energierekeningen. (Elektriciteitsrekening en een bankafschrift zullen het doen. Moet niet ouder zijn dan 12 maanden).
  • Bewijs van verblijfplaats in Ierland (2 formulieren)
  • Kopie van onroerend goed lease, huurovereenkomst of aankoop in Ierland
  • Werkvergunning/arbeidsovereenkomst

Overige diensten


Waar u gebruik van kunt maken bij uw verhuizing

Vragen


Heeft u nog vragen over verhuizen van of naar Ierland? Neem gerust contact met ons open informeer naar de mogelijkheden. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar info@schmidt-global.nl of te bellen naar het nummer +31 (0) 33 760 0270

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen voor Ierland