Tel. +31 (0) 33 760 0270

Wonen in Finland


Voor verhuizingen en meubeltransporten naar Finland is Schmidt Global graag uw partner.

Finland is gelegen in Noord-Europa. Het Scandinavische land heeft ruim 5,5 miljoen inwoners. De meeste mensen wonen in de hoofdstad Helsinki. Andere grote steden in Zweden zijn Tampere en Turku. Hier wonen ongeveer 300.000 inwoners. De meeste grotere steden liggen in het zuiden van Finland. In het noorden van het land vindt u veel kleine dorpen die nog in oude staat zijn gebleven van de 19e eeuw.

Duizenden meren tekenen het landschap van Finland. Vooral in het zuiden van het land vindt u er velen. Met als grootste meer het Saimaameer. Het noorden van Finland maakt deel uit van Lapland. Hier valt jaarlijks veel sneeuw, zo’n 1 tot 2 meter.

Zomers zijn kort en warm in Finland. De winters lang en koud. In het zuiden kan het in de zomer 30°C worden. In de rest van het land is het in de zomer koel met lange droge periodes. In de winter schijnt er weinig zonlicht, hierdoor kan het erg koud worden. In de poolnachten kan de temperatuur dalen tot -35°C.

In Finland betaalt u net als in Nederland met de euro. Het levensonderhoud is hierdoor vergelijkbaar met dat in Nederland. Grond is in Finland goedkoper, waardoor het kopen van een huis hier gunstiger is. Alcohol is daarentegen een stuk duurder dan in Nederland. Dit komt door de hoge belasting die hierop wordt geheven.

Meer weten over verhuizen naar Finland? Lees dan snel verder.

Vervoer voor het verhuizen naar Finland


Wekelijks verzorgen wij verhuizingen, deelverhuizingen en meubeltransporten van en naar Finland. Doordat wij regelmatig naar het noorden rijden, kunnen wij u combi-ritten aanbieden. Dit houdt in dat wij uw verhuizing combineren met de verhuizing van iemand anders. We rijden met uw spullen heen en met die van iemand anders terug. Op die manier kunnen wij voordelige tarieven aanbieden. Vervoersmogelijkheden:

  • Vrachtwagen
  • Verhuisbus (express transporten)


Duur van de verhuizing


De transittijd van deze verhuizingen en transporten naar Helsinki bedraagt ongeveer 2 tot 4 dagen afhankelijk van de wensen van de klant. Overige gebieden zijn op aanvraag. Meestal laden we de verhuizing in de ene week in en leveren in de week erop weer af op de plaats van bestemming.

Goed om te weten als u verhuist naar Finland


Deze documenten dient u te overhandigen als u verhuist naar Finland:

  • Kopie van paspoort 
  • Invoeraangifte (douaneformulier 45) in het Fins, Zweeds of Engels
  • Gedetailleerde inventaris in het Fins, Zweeds of Engels (moet het exacte aantal en de beschrijving van elk item bevatten)

De volgende items zijn ten strengste verboden om mee te verhuizen naar Finland:

  • Narcotica/ illegale drugs van welke aard dan ook
  • Pornografie en subversief materiaal
  • Explosieven, munitie en wapens, waaronder messen, zwaarden en vuurwerk
  • Veren, bont, slagtanden, huiden enz. Van dieren die voorkomen op de lijst met bedreigde diersoorten en dieren die worden beschermd met de CITES-conventie.

Samenwerkingspartners van Schmidt Global in Finland:


Schmidt Global heeft lokale agenten in Helsinki, Tampere, Turku en Oulu. Met deze gespecialiseerde agenten, kunnen wij u de perfecte verhuis- en transportdiensten aanbieden.

​Overige diensten


waar u gebruik van kunt maken bij een verhuizing naar Finland:

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen voor Finland