Tel. +31 (0) 33 760 0270

Over Duitsland


Een verhuizing naar of vanuit het buitenland is altijd ingrijpender dan binnen de landsgrenzen. Schmidt Global Logistics begrijpt dit als geen andere verhuizer. Al vele jaren verhuizen wij wekelijks mensen naar en van Duitsland. Wij werken met mensen die de weg kennen in Duitsland en hebben daarnaast lokale agenten die ons al jaren bijstaan indien gewenst of nodig.

Wonen en werken in Duitsland


Het levensonderhoud in Duitsland is vergelijkbaar met dat in Nederland. Echter betaalt u in Duitsland minder voor boodschappen, uw auto en gezondheidszorg. Bent u van plan om een huis te kopen in Duitsland? Houd er dan rekening mee dat de huizen in de steden een stuk duurder zijn dan daarbuiten. Huizen in de grensstreek zijn over het algemeen een stuk goedkoper. Een rijtjeshuis in Nederland in de gemiddelde grote stad is ongeveer even duur als een vrijstaand huis met een flink stuk grond in de grensstreek van Duitsland.

Binnen de Europese Unie heeft iedereen het recht om in het buitenland te werken en te wonen. Om in Duitsland dient u wel aan te kunnen tonen dat u op zoek bent naar werk (of al werk hebt), of dat u over voldoende financiële middelen beschikt om te leven. 

Vervoer voor het verhuizen naar Duitsland


Voor een verhuizing naar Duitsland maken wij gebruik van een vrachtwagen of een verhuisbus. Wekelijks rijden wij naar onze oosterburen om verhuizingen te regelen. Doordat wij ons regelmatig in Duitsland bevinden, kunnen we u combi-ritten aanbieden. Dit houdt in dat wij uw verhuizing combineren met de verhuizing van iemand anders. We rijden met uw spullen heen en met die van iemand anders terug. Op die manier kunnen wij voordelige tarieven aanbieden.

Vervoersmogelijkheden:

 • Vrachtwagen
 • Verhuisbus (express transporten)

Duur van de verhuizing


De transittijd van deze verhuizingen en transporten bedraagt ongeveer 2 tot 4 dagen afhankelijk van de wensen van de klant. Meestal laden we de verhuizing in de ene week in en leveren in de week erop weer af op de plaats van bestemming.

Goed om te weten als u verhuist naar Duitsland


Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u gaat verhuizen naar Duitsland. Zo zijn er een aantal documenten die vereist zijn voor uw verhuizing:

 • Kopie van paspoort
 • Kopie van visum
 • Vrachtbrief (BL)/ luchtvrachtbrief (AWB)
 • Paklijst in het Duits of Engels
 • Douaneaangifte/ ondertekende brief van de eigenaar van de goederen
 • Douaneregistratieformulier 0350
 • Arbeidscontract of botschaftsbescheinigung (terugkerende burgers)
 • Anmeldebestaetigung (registratie)
 • Diplomatiek deelnamebewijs 0349 (diplomaten)
 • Certificaat van de diplomatieke organisatie in Duitsland (diplomaten)

Samenwerkingspartners van Schmidt Global in Duitsland


Partners die Schmidt Global heeft in dit land, die kunnen helpen met het wonen, werken en leven in het desbetreffende land.

Schmidt Global heeft meerdere lokale agenten in Bonn, Berlijn en München. Met deze gespecialiseerde agenten, kunnen wij u de perfecte verhuis- en transportdiensten aanbieden.

Overige diensten


waar u gebruik van kunt maken bij uw verhuizing naar Duitsland

Recensies


Removal to Berlin, Germany

Very friendly! 

Hunt

It was a perfect job.
Very helpful movers.

Mr. M.
Move from US to Germany

Very nice people.

R.W. Plasketes

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen voor Duitsland