Tel. +31 (0) 33 760 0270

Over Australië


Australië is het kleinste continent van de wereld. Het land bestaat uit verschillende eilanden. Het grootste eiland is Tasmanië. Daarnaast behoren verschillende eilanden in de Indische en Grote Oceaan ook tot Australië.

Economisch en politiek gezien is Australië een stabiel land om in te wonen. Het land telt ongeveer 24,6 miljoen inwoners. Het grootste deel woont in of rond de grote steden, zoals Sydney, Melbourne, Brisbane, Adelaide en Perth. Een groot deel van ‘Down Under’ bestaat uit woestijn. Het landschap is relatief vlak. Een groot deel ligt net boven de zeespiegel. In het oosten bevinden zich meer bergketens. Zo ook de hoogste berg van Australië, Mount Kosciuszko. 

Meer weten over verhuizen naar Australië? Lees dan snel verder.

Ayers Rock Australie


​Vervoer voor het verhuizen naar Australië


Voor een verhuizing naar Australië wordt er vaak gekozen voor zeevracht. Dat kan als FCL (Full Container Load) dan is de hele container voor 1 klant. Of als LCL (Less then Container Load), dat is ideaal als het een kleine inboedel betreft. Deze inboedel wordt dan veelal in een kist geladen, zodat er niets kwijt kan raken. De transittijd valt vaak mee. Afhankelijk van afmetingen kan dit ook als luchtvracht worden verzonden.

En andere optie is als groupage zending in zeevracht. Dan gaan er meerdere verhuizingen mee in 1 container. Het voordeel is dat de prijzen vaak lager liggen maar de transittijden kunnen langer zijn.

Vervoersmogelijkheden:

 • Zeevracht
 • Luchtvracht

Duur van de verhuizing


De verhuizing naar Australië kan een paar dagen duren met luchtvracht, tot een paar maanden bij zeevracht/groupage zending.

Goed om te weten als u verhuist naar Australië


Voordat u verhuist naar Australië wijzen wij u er graag op dat de volgende items ten strengste verboden zijn in dit land:

 • Ruwe diamanten
 • Honden (gevaarlijke rassen waaronder Dogo Argentino, Fila Brasileiro, Japanse Tosa, American Pit Bull Terrier of Pit Bull Terrier, Perro de Presa Canario of Presa Canario en advertenties waarin naar deze rassen wordt verwezen) 
 • Embryoklonen en levensvatbare materialen en aanverwante reclame-uitingen die deze artikelen adverteren 
 • Zelfmoordapparaten

De volgende documenten zijn verplicht als u verhuist naar Australië:

 • Kopie paspoort (foto en handtekeningpagina)
 • Kopie van goedkeuring visum of e-visum
 • Uw paklijst (in het Engels)
 • Alcoholinventaris, indien van toepassing
 • Ingevuld douane formulier B534


Partners in Australië


Bij Schmidt Global hebben wij strategische partners in alle delen van Australië. Gerenommeerde bedrijven waar wij al jaren mee samenwerken en ook vaak minimaal 1 à 2 keer per jaar ontmoeten.

Overige diensten


waar u gebruikt van kunt maken bij een verhuizingen naar Australië

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen voor Australië